tiistai 19. marraskuuta 2013

WOSO Total Radio, San Juan - 1030AM

WOSOn kuuleminen oli kyllä melkoinen yllätys. Eihän tätä liene aikaisemmin varmuudella ole Suomessa noteerattu. Listojen mukaan olisi 10kW mutta antennin suuntakuvio ei ole optimaalinen Suomesta katsoen. Nyttemmin on kiirinyt tietoja mahdollisista antennimuutoksista, olisiko nyt ympärisäteilevä pienennetyllä teholla. Asemalta ei sitä tietoa tullut, mutta 2 lyhyttä viestiä kyllä. Erityiskiitokset Wanda Luquis´lle joka vahvisti raporttini. Asema lähettää ESPN:ää ja CBS uutisia joten sekoittuminen esim. Bostonilaiseen on mahdollinen.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

La Radio Colombiana entre 1974-2012


Nyt on sopiva hetki katsoa Kolumbian
radiohistoriaan kun yksi rajapyykki on
rikottu.        100 HJ-QSL   ! Viva !           




Helppo nappaus taajuudelta 1550.
Nyt G12 Radio.

HJOC Fuego A.M. Bogotá - 1160 (HJ - stn. No. 100)

Tästä hengellisestä Fuego A.M. -asemasta tuli kokoelmani 100. HJ- asema.  Vuosia on kulunut ja yhtä lukuunottamatta kaikki on kuultu Kuopiossa ja analogisella kalustolla;
Trio 9R, NRD-525 ja AOR-7030 laitteilla. Antenneina langat 300 metriä Kuopion Taivaanpankolla (n. 55 kpl) ja loput Neulamäessä pääosin 650 metrin langalla suunnassa 268-275 astetta. Asemista 20 sw, loput 80 mw-alueelta.


Tämän taajuuden Bogotalainen on historian aikaan vaihtanut usein nimeään, meikäläisen tietojen mukaan mahdollinen alkuperäinen nimi lienee ollut "El Mundo en Bogotá" 70-luvun alussa. William Vinasco on vuosien myötä laajentanut imperiumiaan ja muutamien taajuusvaihdoksien myötä vaikuttanee myös Fuego A.M. aseman taustalla. Asema on kuulunut viime viikkoina varsin hyvilläkin signaaleilla. Johtuneeko keleistä tai muuten kohennettu kalustoa. 

OA.. Radio Kalikanto, Chamaca - 1640

Radio Kalikanto on vielä suhteellisen nuori asema joka käyttää slogania: "Una Radio para confiar". Asema sijaitsee vajaan 5000 asukkaan Chamaca -nmimisessä kylässä, Chumbivilcasin provinssissa, Cuscossa. Asema on viestittänyt jo neljällä maililla viime kevään kuulemisen jälkeen. Aseman nuori (30 v.)Gerente David Torres Boza sekä Periodista Darwin Marin Merma ovat ystävällisesti muistaneet meikäläistä eri yhteyksissä ja valokuviakin tuppaa tulemaan. Asemalla on myös FM taajuus 105.5 Mhz. Taajuus 1640 oli keväällä hyvin auki ja melko vapaa häiriöistä joten mukavia Peru-säveliä kaikui 3900 metrin korkeudelta merenpinnasta missä Chamaca sijaitsee. Kuvassa Sr. Bozan Belinda tytär.