lauantai 25. tammikuuta 2014

HO.. Festival Digital 1540, Santiago, Veraguas

Tässäpä uusi Panamalaisenne por favor. Tätä asemaa on turha hakea uusimmastakaan Werhosta (2014) "FESTIVAL AM DIGITAL 1540 es una empresa radial de puertas abiertas, a todas las corrientes e ideologías políticas, económicas, religiosas y culturales del País". Näin kerrotaan aseman esittelysivulla www.festival1540am.com  -Kuuluessaan 17.1 aseman audio Tipica-musiikkeineen kiinnitti heti huomiota. Mietinkin että tämähän kuulostaa kuin Mensabé 1410:llä  -Saatavilla olevia tiedostoja tutkimaan mutta mitään ei löytynyt. Kävin läpi jenkkilistatkin ilman tulosta. Ei muuta kuin kääntyä tietopankkimme Henrik Klemetzin puoleen. Henrikin tietolähteet kertoivat että taajuudella on aloittanut ko. asema. Hän oli jo ihmetellytkin että milloin mahtaa tulla ensimmäinen kysely asemasta kuuntelijoilta. Torolf Johnsson oli ollut kanssani yhtä aikaa taajuudella ja asema  muisti meitä molempia hienolla mp3 clip vahvistuksella. Johtajattarena tällä reilun vuoden ikäisellä asemalla on Licda. Eida del C. Vega Camaño, ystävällinen radiopersoona jonka kanssa Henrik on viettänyt muutaman puhelintuokion. Nuori henkilökunta on hyvin otettuja kun heitä kuunnellaan näin kaukana. Aseman lähetin on Chileläisvalmisteinen Quasar. Sitten ei muutakuin "LO TÍPICICO ESTÁ AL AIRE"  -Jälleen sydämelliset kiitokset Henrik Klemetzille, excellent work.

perjantai 24. tammikuuta 2014

HIJB Radio 830 Sto Domingo

HIJB on 45 vuotias asema ja on Mediayhtiön Grupo Corripion omistuksessa. Logo osaltaan näyttää mitä yhtiöön kuuluu. Loka-marraskuun vaihteessa asemalla oli hyvä jakso kuulua Suomeen asti useampanakin yönä. HIJB kuuluu TeleAntillas ryhmään ja HIJB:n johtajana toimii Sr. Luis Manuel Soto ja hän yllättikin varsin monipuolisella vastauksellaan. Asema sylkee informatiivisia mielipideohjelmia ja paikallista musiikkia kera urheilu- ja uskontotuokioiden 830 kHz:llä 10 kW teholla.  Todella mukava lisä dominikaanikokoelmaan. Kiitokset Henrik Klemetzille ID:n tarkistamisesta. Kiitos myös JPR:lle kontaktista.


torstai 9. tammikuuta 2014

HJCC Acuario Estereo, Bogotá - 1010 AM

Tämän 1010 AM taajuuden Bogotalainen on kokenut vuosikymmenten aikana melkoisesti muutoksia. Nimenmuutokset muutaman vuoden välein, WRTH:sta löytyy ainakin nimet: Em. Mil Veinte, Colorin Color Radio, Radio Deportes, Radio Reloj ja Vibra FM ainakin kutsulla HJCC. Omistajana nyt Radiópolis-yhtiö jolla mm. Candela Estereo 850. Vibra siirtyi FM:lle ja Acuario toi mukanaan taajuudelle 1010 lattariballadit. Ei tämä taajuus Etelä-Suomessa viime vuosina mikään helppo pala ole ollut. Itse olen vuosien aikana aseman kuullut muillakin nimillä mutta on jäänyt raportoimatta. Ainakin marraskuun alusta lähtien melko säännöllinen kuuluja mutta EU-roiskeet vaivaa välillä pahasti. "Acuario Estereo - La Emisora del Amor" on yleinen kuulutus sensuellin naisäänen saattamana. Musiikkina soi mm. Raffaella Carra, José José ja Emmanuel. Ystävällisenä vastaajana Candelan Juan Carlos Castrillon.

torstai 2. tammikuuta 2014

HJKG Radio Mira, Tumaco - 1190 AM

Radio Mira on siis HJ-asema nro. 101 kokoelmassani.  Ystävällisenä ja nopeana kuittaajana vuodenvaihteen raporttiini toimi Sr. Carlos Julio Zambrano (Adm.).  Miran signaali oli ajoin melko mainiokin vaikka kelit eivät kummoiset olleet. Viime vuonna kuului Uuden Vuoden Aatto-yönä, nyt päivää aiemmin. Silloiseen raporttiin ei vastausta tullut, odottelen mieluiten uutta tilaisuutta. Ohjelmassa mm. lauletut Todelar jouluterveiset, mainoksia ja paikallisen musiikin lomassa naisäänen viehko: "Soy Radio Mira". Tumaco sijaitsee aivan Colombian lounais-kulmassa Nariñossa hienojen hiekkarantojen äärellä. Oli aiemmin myös Caracol-liitokset. Omien kokemuksieni mukaan on toiseksi hankalin tapaus tämän taajuuden HJ-asemista. Nyt on tältä taajuudelta kaikki 5 kuultua asemaa vastanneet, myös vaikein pala jo lopettanut Radio Barají. Radio Miralla on myös netissä kivoja näytteitä paikallisesta musiikista kotisivuillaan.